Birinci Trimester
Gebeliğin 1. haftasından 12. haftasına kadar olan süresine birinci trimester denir. Göbek bağı, plasenta ve amniyotik kese oluşmaya başlar. Kollar, bacaklar, yüz özellikleri, parmaklar, tırnaklar oluşur. İlk trimester mide bulantısının en sık yaşandığı sorundur. Özellikle sabah bulantıları çok rahatsız edici olabilir. İdrara çıkma sıklaşır.
İkinci Trimester
Gebeliğin 13. haftasından 28. haftasına kadar olan süreye ikinci trimester denir. Ultrasonun doğum kusurlarını araması için uygun zamandır, genellikle bebeğinizin cinsiyetini de bu aralıkta öğrenebilirsiniz. 20. Haftadan itibaren anne hareket hissetmeye başlayabilir. 24. haftada ayak izleri ve parmak izleri oluşmuştur ve fetüs düzenli olarak uyur ve uyanır. NICHD Neonatal Araştırma Ağı'nın araştırmasına göre, 28. haftada doğan bebeklerin hayatta kalma oranı %92’dir ancak bu zamanda doğanlar muhtemelen solunum ve nörolojik sorunlar da dahil olmak üzere ciddi sağlık komplikasyonları yaşayacaklardır.
Üçüncü Trimester
Gebeliğin 29. haftasından 40. haftasına kadar olan süreye üçüncü trimester denir. Kemikler yumuşaktır ancak neredeyse tamamen oluşmuştur ve gözler açılıp kapanabilir. 37 haftadan önce doğan bebekler prematüre olarak kabul edilir. Bu çocuklar gelişimsel gecikmeler, görme ve işitme sorunları ve fiziksel engellilik gibi sorunlar açısından yüksek risk altındadır.[4] 39 veya 40. gebelik haftalarında doğan bebekler miadını doldurmuş kabul edilir. Zamanında doğan bebeklerin sağlık sonuçları, bu dönemden daha önce veya bazı durumlarda daha sonra doğan bebeklere göre daha iyidir. Bu nedenle, daha erken doğum yapmak için tıbbi bir neden yoksa, bebeğin akciğerlerinin, beyninin ve karaciğerinin tam olarak gelişmesi için zaman tanımak adına 39 hafta veya sonrasında doğum yapmak en iyisidir. [5]